x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 14 ürün görüntüleniyor.

Basınç Şalteri

Pompa ve hidrofor sistemine monte edilen ve içerisinde iki tane yaylı kontak mekanizması bulunduran mekanizma basınç şalteri olarak adlandırılır. Monte edilen sistem tarafından dur ve kalk yapmasını sağlayan bir kontrol mekanizmasına sahip bir şalterdir.

Basınç için şalter, monte edildiği sistemin basınç seviyesini belirlemek ve basıncın arttığı durumlarda devreye girmek için kullanılmaktadır. Prosesin basınç değerini belirlemek ve istenen basınç değerinin üzerine çıkması ve inmesi gibi durumları ölçümlemek içindir. Genellikle çoğu fabrika, firmada, endüstri ve sanayi sektöründe kullanılmaktadır.

Basınç seviyesini ölçerek, önceden ayarlanan basınç seviyesinin geçilmesi durumunda basıncı bir elektrik sinyaline çevirir. Bu şekilde mekanizmada bir koruma sağlar. Farklı basınç için şalterlerinden bahsetmek mümkündür. Alçak basınç, yüksek basınç, dijital basınç ve vakumlu basınç şalterleri olarak kullanımı mevcuttur. Seçilecek olan şalterin kullanım sektörüne ve basınç seviyesine göre seçilmesi gerekmektedir.

Basınç için Şalter Nedir?

Önceden belirlenmiş basınç seviyesinin sınırı geçmesi durumunda devreye giren ve yaylı bir kontak mekanizması sayesinde basınç seviyesinin kontrolünü yapan bir mekanizmadır. Basınç şalteri, sıvı ya da gaz basınç seviyesinin üzerine ulaştığında elektrik kontağı vererek açma ve kapama işlemini gerçekleştirir. Böylece basınç dolayısıyla diğer mekanizma ve makinelerin zarar görmesini engeller. Bu ürün kullanılacak alana göre farklılık göstermektedir. Voltaj çeşitleri genellikle 220V ve 380V olarak tercih edilmektedir. Basınç aralığı seçilecek alan dikkat alınarak seçilmelidir. 3-11,4-16, 2-8, 2-11 ve 1-6 bar değerleri bulunmaktadır. Kullanılacak sektör ve makinelerin mekanik gücüne göre bar aralığı seçilmelidir.

Basınç Şalteri Ne İşe Yarar?

Belirlenen basınç seviyesinin artışı ya da düşüşü sırasında elektrik kontağını çalıştırarak sistemi kapatır ve diğer sistemlerin zarar görmesini engeller. Normal şartlarda pasif olarak çalışan bir sistemdir. Çalışabilmesi için basıncın varlığı ve yokluğu etkilidir. Su pompaları ve hidroforların etkinleştirilmesinde ya da devre dışı bırakmasını sağlar. Basıncı belli bir seviyede tutmak için kullanın prosesin dışına çıkıldığında devreye girerek sistemi büyük zararlar görmesini engeller. Basıncı bir elektrik sinyaline çevirir ya da durdurur. Basınç şalteri, su pompalarının da akışını otomatik olarak düzenlemektedir.

Basınç İçin Kullanılan Şalterin Çalışma Prensibi

Mekanik bir çalışma prensibine sahiptir. Basınç seviyesini ayarlamak için bir ayar somunu bulunmaktadır. Bununla birlikte basınca karşılık gelen kuvvetin artmasına veya azalmasına izin verir. Maksimum çalışma basıncına, sıcaklığa ve tekrarlanabilir olmasına dayanması gerekmektedir. Elektronik özellikli şalterlerinin çalışma prensibine bakacak olursak, karmaşık olmadığını görürüz. Güvenli ve kolay bir kullanım sunmaktadır. Firma ya da kullanıcı tarafından belirlenen basınç sınırının aşılması durumunda basınç şalteri elektrik devrelerinin kontaklarını kapatır veya açar. Kontak çeşitleri kullanılacak modele ve kullanılacak sisteme göre değişmektedir. Açık ve kapalı kontaklar şeklinde tercihi mümkündür.

Çalışma prensinin en önemli kriteri ise kesinlikle kullanılacak alandır. Alana göre basınç için şalter seçilmelidir. Sistemdeki basıncın kaldırılamaması durumda diğer mekanik sistemler zarar göreceği için profesyonel yardım alınarak ilerlenmesi gerekmektedir.

Basınç Şalteri Kullanım Alanları Nelerdir?

Arıtma sistemlerinde, ilaç sektöründe, gıda sektöründe, kimya endüstrisinde ve tekstil firmalarında kullanılmaktadır. Özellikle endüstri, sanayi ve makine alanında yaygın olarak tercih edilmektedir. Basınç şalteri, kazan, su deposu ve su tanklarında kullanılmaktadır. Bu tamamen arıtma sistemlerinde kullanılması ile alakalıdır. Yüksek bir verimlilik sağlaması ve performansından dolayı kullanım alanı oldukça yaygındır. Kuyu pompaları ve HVAC (ısıtma, soğutma, havalandırma, iklimlendirme) sistemlerinde de kullanılmaktadır. Endüstriyel olarak kullanımı oldukça yaygındır. Basınçlı hava sistemlerinde de kullanılmaktadır. Belirlenen ayar sonrasında kompresörü açıp kapayarak basıncı sabit tutar.

Basınç İçin Kullanılan Şalterin Fiyatları

Seçilen şalterin fiyatları birçok kritere göre değişiklik göstermektedir. Şalterin, tahliye olup olmadığı, bağlantı sayısı, kullanılacak sektör, voltaj aralığı ve üzerinde bulunan işlevlere göre fiyat aralıklarında değişiklikler meydana gelmektedir.

Yanlış seçilecek bir ölçüm mekanizması hem maddi hem de manevi kayıplara yol açacaktır. Basıncın diğer sistem ve mekanizmalara zarar verme olasılığı oldukça önemli bir konudur. Bu nedenle hata payının sıfıra düşürülmesi kurulacak sistem açısından oldukça önemlidir.

Sistemin kurulumu iş verimliliğin artmasına ve birçok problemin engellemesini sağlar. Bu nedenle kaliteli bir makine planlamasına öncelik verilmelidir. Pompa Marketim aracılığı ile basınç şalteri çeşitleri arasında en uygun fiyatlı ve kaliteli olana sahip olursunuz. Şalteri uzun süreli kullanarak kalite bir hizmet alırsınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.