x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 331 ürün görüntüleniyor.

Drenaj Dalgıç Pompa

Yüksek oranda biriken suları tahliye etmek için çeşitli pompalar kullanılır. Drenaj dalgıç pompa da bunlar biridir. Yağmur suyu, sel baskın suları, hafriyat suyu, sızıntı suları ve yüzey suları gibi az partikül içeren sıvıların tahliye edilmesini sağlar. Pompa 10-25 mm aralığındaki katı partikülleri geçirme geçirmektedir. Bu önemli işlevi ile oldukça gerekli bir pompa çeşididir. Kolay ve sorunsuz bir şekilde suların tahliye edilmesini sağlar. Bu pompalar belirli aralıklarla çalışarak ortamdaki sıvıyı tahliye ederler. Alandaki su seviyesi belli bir seviyeye geldiğinde pompa aktif hale gelir. Pompa suyu çeker ve boru yardımıyla dışarı aktarır. Bu şekilde su basma riskinin önüne geçilir ve alandaki su seviyesi kontrol altında tutulur. Pompalar bu işlem için son derece sağlıklı bir performans sergiler.

Drenaj Dalgıç Pompa Kullanım Alanları

İçinde az partikül bulunan tüm suların tahliye edilmesi için drenaj dalgıç pompakullanılır. Süs havuzları ve şelalelerde, yağmur suyu birikintisi olan yerlerde suyun alınması için bu pompalar tercih edilir. Bu pompalar, sabit bir su toplama tankına monte edilebilir ya da portatif olarak taşınabilir. Böylece sel baskını gibi durumlarda belli alanların su dolması durumunda su kolayca pompalar ile tahliye edilebilir.

Drenaj Dalgıç Pompa Türleri

Drenaj dalgıç pompa türüne göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan biri flatörlü, biri ise flatörsüz pompalardır. Flatörlü drenaj pompalar, su belirli bir seviyeye geldiğinde otomatik olarak devreye girer. Böylece suyu tahliye etmeye başlar. Flatörsüz drenaj pompalar ise manuel olarak aktif hale getirilir ya da aktifliğine son verilir.

Yukarıda bahsedilen iki tür temel olanlardır. Bu iki tip dışında pompalar kullanım alanı olarak da kendi içinde 6 farklı türe ayrılır. Bunlar şu şekildedir:

  1. Temiz su drenaj dalgıç pompası: Adından da belli olduğu gibi temiz suyun tahliye edilmesinde kullanılırlar. Şebeke suyu kaçaklarını ve yağmur suyu birikintilerini tahliye etmek için kullanılmaktadır. Plastik ve paslanmaz çelik malzemelerden üretilirler.
  2. Kirli su drenaj dalgıç pompası: çamurlu ya da karışık kirli sularda kullanılmaktadır. Genel olarak sele bağlı olan suları tahliye etmek için kullanılır. Aynı zamanda ırmak ve göl gibi yerlerden suları çekmek için de tercih edilir. Temiz su pompalarından farklı olarak emiş yaptıkları alt kısımda bir de süzgeçleri bulunur.
  3. Foseptik dalgıç pompası: Foseptik çukurlarında kullanılırlar. Pis su çukurlarında biriken çeşitli atıkları tahliye etmek için kullanımı tercih edilir. Lağım çukurları gibi yerlerde bu pompalar kullanılarak tahliye gerçekleşmediği için tıkanıklıklar meydana gelir.
  4. Bıçaklı foseptik dalgıç pompası: Foseptik pompaların bıçaklı olanlarıdır. Özellikle yüksek katı partiküllerin olduğu tahliyelerde kullanılırlar. Burada bıçaklar öğütücü görevi üstlenirler. Bıçaklar sayesinde katı parçalar küçültülür ve tahliyesi yapılır.
  5. Paslanmaz drenaj dalgıç pompası: Tuzlu ya da içinde kimyasal bulunan suların tahliye edilmesi için kullanılırlar. Daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları için paslanmaz malzemelerden üretilmişlerdir.
  6. Karıştırıcılı çamur pompası: Genellikle endüstriyel alanda kullanılırlar. Yoğun foseptiklerde, maden ocaklarında, inşaat şantiyelerinde, baraj çalışmalarında kullanımları uygundur. Pompa şaftında bulunan karıştırıcı malzeme sayesinde sıvı yoğunluğu azaltılır. Böylece kıvamlı hale gelen suyun tahliyesi gerçekleştirilir.
  7. Drenaj dalgıç pompa çeşitlerinden de anlaşılacağı gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu pompalar oldukça önemli ve gerekli zamanlarda kullanımı şarttır. Tam tersi durumda tıkanmalar, baskınlar meydana gelerek insan yaşamında olumsuz şartlar oluşur.

Drenaj Dalgıç Pompa Seçimi

Bazı hususlara göre drenaj dalgıç pompa seçimi yapılmalıdır. Bunun nedeni kullanılacak üründen maksimum verim alabilmek içindir. Yukarıda yer verildiği gibi bazı noktalarda pompalar birbirlerinden ayrılmaktadır. Her biri farklı bir alana hitap etmektedir. Bundan dolayı pompanın seçimi yapılırken de bazı unsurlar göz önünde bulundurulmalıdır. Pompanın kullanılacağı alanın derinliğine uygun olan bir pompa çeşidi tercih edilmelidir. Pompanın maruz kalacağı sıvı yükü hesap edilerek buna uygun bir seçim yapılmalıdır. Kullanılacak olan güç kaynağına uygun bir seçim yapmak da önemlidir. Su basılacak olan alanın da hesaplanması gerekir. Tahliye borusu gibi malzemelerin çapının da öğrenilmesi gerekir. Bu pompa türlerinin periyodik olarak bakımı yapılmalıdır. Bu periyodik bakım sayesinde işlevsellik maksimum seviyeye ulaşacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.