x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 37 ürün görüntüleniyor.

Keson Kuyu Pompa

Kuyular hem içme suyunda hem de tarla ve bahçeleri sulamada kullanılır. Bu kuyulardan biri de keson kuyulardır. Diğer kuyulara göre daha geniş, betonla güçlendirilmiş ve zemini de sağlamlaştırılmış bir kuyu türüdür. Genellikle su yataklarının yakın olduğu yerlere yapılırlar. Keson kuyu pompa da bu kuyulardan temiz su karşılanmasını sağlar. Zaten sağlam olan bu kuyular bir de uzun yıllar kullanılabilen pompalar ile ekstra uzun ömürlü olurlar. Yüzey suyunun toplanmasında da tercih edilen bir pompadır. Keson kuyular, betondan yapılan silindir görünümündeki bir sandığın altı kazıldıkça aşağıya doğru inmesi ile açılırlar. Üstüne yenisi eklenerek aynı işlemin tekrarlanmasıyla süregelen işlem çok kumlu zeminler için uygun olan kuyulardır. Bu kuyular için özel tasarlanmış flatörlü, keson kuyu pompa kullanılır. Çaplarının genişliği sebebiyle derin kuyu pompalarından ayrılırlar. Basma yüksekliği 10 mss ile 40 mss arasında değişkenlik göstermektedir.

Keson Kuyu Pompa Özellikleri

Keson kuyu pompa birkaç özelliğe sahiptir. Bu özellikler ile hem seçim şansı verir hem de daha geniş bir alanda çalışabilir. Bu pompaların, kuyunun içinde yatay ya da dikey olarak konumlandırılmasında bir sakınca yoktur, buna göre tasarlanmışlardır. Sadece suyun temininde değil yer altı sularında kontrolü sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Bu pompaların dış gövdeleri paslanmaz çelikten üretilir. Buna ek olarak iki farklı tipte üretilmektedirler. Bunlardan biri yağ soğutmalı biri ise su soğutmalıdır. Bunların yanı sıra elektrik şebeke durumuna göre de iki seçenekte değerlendirilirler. 220V Monofaze ya da 380V Trifaze’dir. Gürültüsüz çalışma özelliğinden dolayı oldukça avantajlıdır. Bunun en büyük sebebi su içinde çalışıyor olmasıdır. Böylece gözden uzak bir şekilde yıllarca rahatlıkla kullanılmaktadır.

Keson Kuyu Pompa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bazı özelliklere göre keson kuyu pompa seçimi yapmak gerekir. Çünkü keson kuyularda her pompa kullanılmaz. Bunun için hem kuyu hakkında hem de pompa konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. Maksimum fayda için belirli özellikleri baz alarak pompa seçilmelidir. Yoksa herhangi bir işe yaramaz. Pompa seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç özelliği şöyle sıralamamız mümkün:


      1. Pompa seçimi için keson kuyu çapının ne kadar olduğu önemli bir etkendir. Bu çapa göre pompaya karar verilir.

      1. Keson kuyunun derinliği hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Çünkü pompanın motor büyüklüğü ihtiyaca göre belirlenir.

      1. Kaç metrede suya ulaşıldığının kontrol edilmesi gerekir. Pompa seçerken suya ulaşılan nokta ile suyun çıkarılacağı büyüklük önemlidir.

      1. İhtiyaç duyulan suyun kaç m3 olduğuna bakılmalıdır. Pompanın seçiminde boyuta karar verilmesi için gereklidir.

      1. Kuyunun zemininin betondan mı yoksa çamurdan mı oluştuğu önemli bir unsurdur. Çünkü kuyu zemini, suyun temiz ya da kirli olmasını ve pompanın daldırılacağı metreyi etkilemektedir.

      1. Soğutma ceketinin kullanılıp kullanılmayacağına bakılmalıdır ve buna göre seçim yapılmalıdır.

    1. Pompanın motorunun gücüne bakarak tercih etmek gerçek verim için önemlidir.

Yani aslında kuyunun türüne, özelliklerine, ölçülerine göre keson kuyu pompaseçimi yapılması gerekir. Doğru seçim ancak bu şekilde mümkün olur. Bilgi sahibi olunmadığı durumda bir uzmandan destek almak doğru bir seçim olacaktır.

Keson Kuyu Pompa Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pompa seçimi önemli olduğu kadar pompanın nasıl kullanılacağı da önemlidir. Keson kuyu pompa kullanılırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bu hem pompanın sağlığı için hem de işlevlerini tam anlamıyla yerine getirmesi için gereklidir. Bundan dolayı ilk önce yapılması gereken montaj öncesinde kuyu ve pompanın kullanım amacına uygun olup olmadığına bakılmalıdır. Pompa kullanılırken uygun voltaj düzeni kurulduğundan emin olunmalıdır. Keson kuyu pompa kesinlikle kuyunun dibine yerleştirilmemelidir. Kuyunun dip kısmından en az 5 metre yüksekte olmasına dikkat edilmelidir. Pompanın soğutma gömleği ile kullanılıp kullanılmayacağına dikkat edilmelidir. Pompa çevresinde akışkanlığın iyi seviyelerde olduğundan emin olmak gerekir. Elektrik kontrol panoları, voltaj durumu düzenli olarak kontrol edilmeli ve buna göre sorunlar engellenmeli ya da çözülmelidir. Elektrik motorunun çevredeki sıcaklıktan etkilenmeyecek şekilde ayarlarının yapılması önemlidir. Şalt sayısı sınırlandırılmalıdır. Kuru çalışma yapıyorsa su seviyesi normal hale getirilmeli ve motor yaklaşık olarak 5 dakika sonrasında çalışmaya başlatılmalıdır. Basınç şalterlerinin, alt ve üst basınç ayarlarının kuyu için uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.