x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 22 ürün görüntüleniyor.

Elektromanyetik Dalgıç Pompa

Sıvının kullanıldığı hemen her yerde karşımıza pompalar çıkıyor. Türlere ayrılarak farklı kullanım alanlarında işlevlerini yerine getiriyorlar. Eğer pompalanacak sıvı sağlığı tehdit eden tehlikeli bir kimyasal barındırıyorsa, bunun için de ayrı bir pompa sistemi mevcuttur. Elektromanyetik dalgıç pompa tam olarak bunu sağlıyor. Bu pompalar isminden de anlaşılacağı gibi temel manyetizma esaslarına dayanarak çalışmaktadır. Elektrik akımı bir manyetik alan ve kuvvet oluşturur. Normal bir pompa içerisinde oluşan bu durum bir mekanizma ile sıvı çarkının dönmesini sağlar.

Elektromanyetik Dalgıç Pompa Kullanım Alanları

Özellikle belli endüstriyel alanlarda elektromanyetik dalgıç pompa kullanımı yoğundur ve hatta kullanılması neredeyse zorunludur. Her türlü boya ve yağ gibi kimyasalların, sülfürik ve hidroklorik gibi asitlerin, özellikle sodyum hidroksit gibi maddelerin bulunduğu sıvılarda kullanılır. Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin dolum ve boşaltım sistemlerinde de bu pompalar tercih edilmektedir. Ultra saflık derecesine sahip olan sıvıların bu saflık değerini korumak için elektromanyetik dalgıç pompa kullanılır. Standart olan conta malzemelerini aşındırabilecek sıvıların kullanıldığı alanlarda tercih edilir. Bu durum aynı zamanda conta yüzeyinde kristalize olabilecek sıvılar için de geçerlidir. Nükleer tesislerde kullanılmaktadır. Buralarda reaktör beslemesinin yapıldığı prosesler için tercih edilir.

Elektromanyetik Dalgıç Pompa Çalışması Prensibi

Bu pompalarda, sıvı çarkının dönüşünün sağlanması için manyetik bir alan kullanılır. Böylece doğrudan tahrik mekanizmasının yerini manyetik mekanizma almış olur. Elektromanyetik dalgıç pompa milinin ucundaki bir bölüme dış manyetik çan yuvası monte edilmiştir. Bu çan arka muhafazanın dışına monte edilir. Pompa çarkı ise daha küçük bir mıknatısa bağlanır, böylece bir iç mil ve burç tertibatına gider. Küçük olan mıknatıs tertibatı, dış çan manyetik alanının ortasına konumlandırılmıştır. Bu iki mekanizma sıvı bariyeri tarafından birbirinden ayrılsa da manyetik alanlar hizalanır. Pompanın motoru çalıştığında dış çan muhafazası da dönmeye başlar. Bundan dolayı dış zil döndükçe, o da dönmeye başlayan manyetik alan iç çarktaki mıknatısı etkiler. İki mıknatıs bir araya gelmeye başladığında ise çark, sıvıyı döndürerek yerinden oynatmaya başlar.

Elektromanyetik Dalgıç Pompa Özellikleri

Özellikleri itibariyle birçok avantajı da beraberinde getiren elektromanyetik dalgıç pompa temel işlev olarak da diğerlerinden ayrılır. Bu pompaların sağladığı en büyük ve önemli avantaj hiçbir sızdırmazlık ekipmanına ihtiyaç duyulmamasıdır. Bundan dolayı da diğer pompalarda meydana gelme olasılığı yüksek olan salmastra, conta gibi sızdırmazlık ekipmanlarının zamanla aşınarak tehlike oluşturması engellenmiş olur. Buna ek olarak bu ekipmanların sürekli bakıma ihtiyacı vardır. Çünkü parlayıcı, toksik, yanıcı, radyoaktif gibi insan sağlığını olumsuz etkileyen kimyasalların kullanıldığı proseslerde çok küçük sızıntılar dahi büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Ancak bu pompalar kullanıldığında bu tehlike sıfıra inmektedir. Çünkü içinde bu malzemeler bulunmamaktadır. Yine büyük katkılardan biri maliyet açısından sağladığı avantajdır. Elektromanyetik dalgıç pompa kullanılan uygulamalarda maliyet düşüktür. Bunun yanı sıra bakım periyotları da uzun aralıklarda yapılmaktadır. Sağlıklı bir pompa bakım, tamir ve onarım gibi çeşitli müdahaleler gerektirmeden uzun yıllar çalışır. Bu durumda işletme maliyetlerinin çok daha düşük seviyelere çekilmesini sağlar. Ayrıca bu önemli pompanın montaj işlemi de çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Pompanın en temel amacı sıvı içinde oluşan enerji ve hareketi korumaktır.

Elektromanyetik Dalgıç Pompa Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Belli hususlar dikkate alınarak pompa kullanılırsa kolay kolay sorun yaşanmaz. Bu unsurlar pompanın sağlığı için oldukça önemlidir. Elektromanyetik dalgıç pompa kesinlikle susuz çalıştırılmamalıdır. Çıkış vanaları tam olarak açık olmalıdır ve asla kapalı değilken aktif hale getirilmemelidir. Basma tesisatı ile pompa çıkış ağzı birbirine eşit olmalıdır. Basma tesisatının daha uzun olması ya da tam tersi durumda pompa debisi düşer. Düşen debi de kavitasyona sebep olur. Motor normalden çok çalışıyor ve ısınıyor ise durdurulmalı ve kesinlikle bakımı yapılmalıdır. Pompa yüksek derecede titreşim ve gürültü yapıyorsa çalıştırılmamalıdır. Pompanın kullanım alanı dışında bir yerde kullanılmaması gerekir. Bu durum onun bozulmasına ya da işlevini yerine getirememesine sebep olur. Belirlenen sıvı seviyesi dışında daha fazla sıvının pompalanmaması gerekir. Tesisatın ağırlığının pompayı etkilemediğinden emin olmak gerekir. Pompa kullanılacağı alanda konumlandırıldıktan sonra bir halat ile sabitlenirse daha sağlam olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.