x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 80 ürün görüntüleniyor.

Su Arıtma

Günlük hayatta ya da endüstriyel alanlarda kullanılan su her zaman zannettiğimiz ve istediğimiz temizlik ve hijyen koşullarında olmayabilir. Bu durumda su kalitesini arttırmak ve suyun son kullanım için uygun hale getirebilmek için istenmeyen bileşenleri azaltarak suyun arıtılması yapılır. Su arıtma öncelikle suyun daha sağlıklı bir şekilde tüketilmesine yardımcı olur.

Suyun arıtılması ile su mikroorganizmalardan temizlenir. Suyun en organik hali kokusuz ve tatsız olmasıdır. Suyun bulanıklaşarak tadının bozulması sonucunda suyun tekrar organik haline dönebilmesi adına arıtma işlemine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu işlemin yapılması için birçok fiziksel, kimyasal, biyolojik ve endüstriyel arıtma yöntemi bulunmaktadır.

Bu yöntemler arasında hangisinin seçileceğine karar verebilmek adına öncelikle yapılacak işlem, suyun kirlilik oranı ve kullanılacak alan gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Arıtma ve temizleme işlemini yaparken ilk olarak sağlık ve hijyen koşulları dikkate alınmalıdır. Sonrasında suyun diğer alanlarda uygun kullanılabilir haline getirilmesi gerekir. Temizlenen ve zararlı organizmalardan kurtulan temiz su ile diğer tüm sistem ve makineler daha sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

Suyu Arıtmak Nedir?

Suyun içerisindeki çözünmemiş ve herhangi bir işlem yapılmazsa ayrışmayacak maddeleri sudan ayrıştırmak için yapılan işleme su arıtma denir. Suyun içerisinde koku ve tat değişikliği meydana geldiği durumlarda ya da atık suların temizlenerek tekrar kullanılması gereken anlarda yapılan bir işlemdir.

Suyun tekrar en doğal haline dönüştürülmesi için bir filtreleme ve arıtma işlemi yapılır. Suyun en doğal hali ise herhangi bir tadının, kokusunun ve renginin olmaması anlamına gelmektedir. Suyun içerisinde ağır metaller ya da istenmeyen mikroorganizmaların bulunması durumunda bu işlem yapılmalıdır. Bulanık bir rengi olan ya da tat bulunan suyun temiz ve hijyenik koşullara uygun olmadığı kabul edilerek arıtma yapılması gerekmektedir.

Suyu Arıtma İşlemi Nasıl Yapılır?

Suyun ağır metaller, yabancı maddeler ve diğer zararlı mikroorganizmalardan kurtulması için yapılması gereken bir işlemdir. Su arıtma süreci farklı basamaklardan oluşur. Filtrasyon sistemi ile su içinde bulunan katı maddelerin süzülmesi ile sudan ayrıştırılması sağlanır. Bu şekilde suyun içindeki mikroorganizmaların oluşturduğu koku ve tadın uzaklaştırılarak suyun en doğal haline getirilmesi filtrasyon ile mümkündür.

Filtrasyon sistemleri arasında, gravity filtreler, multi-medya filtreler, kum filtreler, aktif karbon filtreler ve kartuş filtre yöntemleri bulunmaktadır. Klasik olarak filtre yardımı ile suyun zararlı maddelerden filtre yardımı ile süzülerek uzaklaştırılmasıdır. Yumuşatma sistemleri ile suyun sertliğinin yumuşatıldığı işlemdir. Suyun içerisindeki kalsiyum ve magnezyum iyonlarını sudan ayrıştırıp su yumuşatılır. Yumuşatma işlemi sırasında ise reçine yüksekliği ve rejenerasyon süresi tespit edilmelidir. Son olarak su arıtma yöntemleri içerisinde en çok kullanılan yöntem olan, ters ozmos yöntemi ise suya basınç uygulanarak ağır metal ve sudaki mikroorganizmaların ayrıştırılmasıdır. En etkin yöntemlerden olması nedeniyle en küçük boyutlarda çalışan maddeleri dahi sudan ayırmaktadır.

Suyu Arıtmanın Amacı Nedir?

İlk olarak içme suyu olarak kullanılacak suyu sağlık ve hijyenik nedenlerden dolayı zararlı tüm mikro partiküllerden arındırmak gerekmektedir. Kaynak suları olarak bildiğimiz sular, doğal bir süzme işleminde geçerek en sağlıklı haliyle doğa tarafından bize sunulmaktadır. Su arıtma işlemi ise kirlenen suyun doğadaki haline geri dönmesini amaçlar. Suyu detaylı bir filtreleme ve süzme işleminden geçirerek kullanılabilecek ve tüketilebilecek hale dönüştürür. Bunun yanında kaliteli bir cihazdan alacağınız yardım ile hem sağlık hem de ekonomik olarak fayda sağlamış olursunuz. Evsel ya da endüstriyel kullanımlarda suyun temizliğinden emin olmak oldukça önemlidir. Atık suların sağlık açısından birçok zararı vardır. Sanayi ortamlarında ve fabrikalarda kullanılan suların temiz ve sağlık koşullarına uygun olabilmesi adına suların her zaman su arıtma ile arıtılarak kullanılması gerekmektedir. En önemlisi ise sağlık sektöründe oldukça dikkat edilmesi gereken bu arıtma işlemi için atık suların geri dönüşümü oldukça mühimdir. Ayrıca atık suların endüstride tekrar kullanılabilmesi ile yüksek miktarda bir su tasarrufu sağlanmaktadır. Arıtma işlemi hem sağlık hem de tasarruf tarafı ile bakıldığında oldukça faydalı bir işlem olacaktır.

Su Arıtma Cihazı Kullanım Alanları

Evsel, endüstriyel ve sanayide arıtma cihazları sık sık kullanılmaktadır. Şebeke ve musluk sularının içerisindeki ağır metallerin, kokunun, mikroorganizmaların kaldırılması için arıtma cihazı tercih edilmektedir.

Kullanım alanları ise oldukça fazla ve çeşitlidir. Hemen hemen her ev ve işyerinde rahatlıkla kullanılabilir. Sanayi tipi, endüstri tipi ya da ev tipi su arıtma cihazları ile suyu geri dönüştürebilir ve hijyenik bir şekilde kullanabilirsiniz. Hastaneler, marketler, restoranlar ve otellerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Hem su tasarrufu yaparken hem de en hijyenik ve doğal haliyle su tüketimi yapabilirsiniz.

Kimyasal Su Arıtma

Kimyasal arıtma, suyun içerisinde bulunan mikro partiküllerin kimyasal birtakım reaksiyonlarla çözünürlüğünü düşürmek ve bu maddelerin çökmesini sağlayarak sudan uzaklaştırmaktır. Kimyasal bir müdahale pH ayarlaması yapmak ile mümkündür. Uygun pH aralığı bulunarak kimyasal çökme işlemi gerçekleştirilir.

Kimyasal su arıtma yöntemlerinden bir tanesi hızlı karıştırma yöntemidir. Kimyasal maddenin homojen olarak su ile karışması sağlanır. Bu işlemin sonucunda ise suyun içerisinde partiküller yumaklar haline gelerek birleşir.

Fiziksel Su Arıtma

Suyun arıtma işleminin tamamen fiziksel müdahaleler sonucunda gerçekleşmesidir. Izgaralar, filtreler, elekler, dengeleme, kum tutucular ve çökertme havuzları kullanılarak arıtma işlemi gerçekleştirilebilir. Genellikle suyun kirliliği gözle görülebilir büyüklükte olan ve büyük yabancı maddeler içeren durumlarda geçerli olmaktadır. Izgaralar büyük hacimli maddelerin sudan ayrılarak diğer sistemlere zarar vermesini engellemek içindir. Elek tıpkı ızgara gibi büyük katı maddelerin geçişini engeller. Tüm yöntemlerde fiziksel bir müdahale söz konusudur.

Biyolojik Su Arıtma

Biyolojik su arıtma genellikle atık sulardaki biyolojik olarak parçalanmış olan mikro partikülleri çöktürerek arıtma yolunu kullanılır. Organik olarak suyun kirlenmesine yol açan tüm durumların en iyi şekilde arıtılmasıdır.

Organik maddeler besin ve enerji kaynağı olarak kullanılarak sudan uzaklaştırılmaktadır. Genellikle kimyasal ve fiziksel arıtma yöntemleri ile çözülemeyen problemlerde biyolojik arıtma yöntemine başvurulmaktadır

Endüstriyel Su Arıtma

Endüstriyel arıtma sisteminde suyun analizi yapılarak zararlı olan tüm organizmalar suyun içerisinden ayrıştırılarak uzaklaştırılır. Genellikle sanayi ortamlarında yapılan bir işlemdir. Yüksek miktarda arıtma özelliği bulunmaktadır ve büyük işletmeler ve fabrikalar için oldukça avantajlı bir durumdur. Kullanım alanları oldukça fazladır. Su arıtma işlemi bahçe ve sulama işlemleri, süs havuzları ve tuvalet rezervuarlarında kullanılır ve bulunan tüm su kaynaklarının temiz ve yabancı maddelerden ayrışmış olması gerekmektedir.

Su Arıtma Cihazı Fiyatları

Arıtma cihazlarının gerekliliği artık günümüzde artmıştır. Hem ev tipi hem de endüstriyel kullanımlar göz önünde bulundurulduğu zaman atık suların temiz bir şekilde geri dönüştürülmesi su tasarrufu açısından oldukça olumlu bir geri dönüştür. Birçok marka ve modeli bulunan su arıtma cihazları kullanılacak olan alan ve sektöre göre fiyat farklılıkları gösterebilmektedir. Kullanılacak suyun temiz olması her alanda ciddi bir önem taşımaktadır. Özellikle seçeceğiniz cihazın özellikleri ve filtre sistemleri dikkate alındığında birlikte farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Pompa Marketim farkı ile en avantajlı fiyat aralıkları ile kolay bir şekilde en uygun fiyatlara arıtma cihazlarına sahip olabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.