x
Sıralama seçin
Görünüm:
Toplam 491 ürün görüntüleniyor.

Derin Kuyu Dalgıç Pompa

Dünya nüfusunun da artmasıyla birlikte su ihtiyacı daha çok artmıştır. Su, sadece içmek için değil aynı zamanda temizlenmek, tarla ve bahçe sulamak gibi ihtiyaçlar içinde asırlardır önemli bir haldedir. Önceden neredeyse su ihtiyacının tek karşılandığı kaynak, yer altı su kaynaklarıydı. Bu kaynaklar günümüzde de hala büyük bir öneme sahiptir. Seneler önce dişli ve kovalı bir motor sistemiyle kuyulardan çekilen bu sular şimdilerde yerini çeşitli pompalara bıraktı. Derin kuyu dalgıç pompa da bunlardan biri arasında yer alıyor. Bu ekipman, yer altı suyunun yeryüzüne basınçlı bir şekilde çıkarılmasını sağlayarak su ihtiyacının giderilmesini kolaylaştırmaktadır. Su kuyularından suyun sürekli olarak çekilebilmesi için muhteşem bir sistemdir. Kuyular sürekli yeniden inşa edilebilecek yapılar değillerdir. Bundan dolayı doğru ve uygun pompayı bulup kullanmak gerekir.

Derin Kuyu Dalgıç Pompa Çalışma Prensibi

Bu dalgıç pompaların çalışması için motor ile gövde birbirine bitişik monte edilir. Bağlantı yerleri ise birbirinden soyutlanmaktadır. Bu sayede pompada hava ya da su sızdırma gibi sorunlar oluşmaz. Kullanımı oldukça kolay, pratik ve güvenilirdir. Derin kuyu dalgıç pompalar kuyunun en dip noktasından iki metre yükseğe monte edilir. Çalışmaya pompanın yüzeyine bağlı olan pervane başlar. Pervane döndükçe çarktaki su hızlanmaya başlar. Bu durum suyu tahliye borusuna doğru iter. Burada önemli olan konu kuyunun durumudur. Yükseklik, içindeki su seviyesi gibi durumlara bakılarak doğru pompaya karar verilir. Eğer bu unsurlar göz ardı edilirse doğru pompayı seçmek güç olacaktır. Seçilen pompa istenilen faydayı sağlamayacaktır.

Derin Kuyu Dalgıç Pompa Seçimi

Pompa seçimi gerçek verim alabilmek için oldukça önemlidir. Bunun için bu konuda uzman kişilerden yardım almakta da fayda vardır. Unutulmamalıdır ki, kaliteli ve sağlam bir derin kuyu dalgıç pompa25 yıla kadar kullanılabilmektedir. Bundan dolayı tek seferlik alınacak bu ürünün seçimi yapılırken ekstra özen gerekir. Yanlış yapılan bir tercih daha en başta sorunlara sebep olabilmektedir. Seçim yapılırken ilk göz önüne alınması gereken konu kuyunun derinliğidir. 10 metre ve üzeri derinlikteki kuyularda çapına bağlı olarak, derin kuyu dalgıç pompa tercih edilmektedir. Bu pompalar derinliğine göre değişebilmektedir. Her derinliğe uygun olan dalgıç pompalar mevcuttur. Hem suyun yukarı doğru çıkmasında hem de yeryüzündeki dağılışında avantajlı olacak bir pompa seçmek gerekir.

Derin Kuyu Dalgıç Pompa Kullanımı

Seçim yapıldıktan sonra derin kuyu dalgıç pompa kullanımında bilinmesi gereken birkaç ayrıntı vardır. Pompanın kullanılacağı kuyunun temizliği yapılmış olmalıdır. Su içerisindeki kum, tortu gibi partiküllerin miktarının pompanın işletme limitlerini geçmediğinden emin olmak gerekir. Kuyu içine yerleştirilen pompanın her yönden takibinin yapılması gerekir. Bunun için manometre, voltmetre, ampermetre ve elektrik kontrol panosu gibi cihazlar ile durum izlenmelidir. Böylece oluşabilecek herhangi bir sorun önlenmiş olacaktır Pompanın işlevini yerine getirebilmesi için gerekli su miktarının olduğundan emin olmak gerekir. Pompa minimum 5 dakika bekletilerek çalışmaya başlatılması gerekiyor. Ayrıca pompanın, kuyunun tam dibine indirilmemesi gerekiyor. Hem dipten hem de yukarıdan belli bir mesafe bırakılması gerekiyor.

Derin Kuyu Dalgıç Pompalarda Meydana Gelen Arızalar

Birçok sebeple derin kuyu dalgıç pompa bozulabilir, arızalanabilir ve türlü sorunlar oluşabilir. Pompa tam anlamıyla akışkan bir sıvı vermiyor ya da yetersiz veriyor olabilir. Bunun sebebi borudaki ve süzgeçteki tıkanmalar olabilir. Burada temizleme ve değişim gerekebilir. Pompanın basma yüksekliği yetersiz olabilir. Kuyudaki su seviyesi düşük olabileceği gibi pompa basınç şalteri ayarlarının yanlış yapılması da sebep olabilir. Termik koruma sistemi devreye giriyorsa arıza meydana gelmiştir. Motor arızalı ya da pompa bloke durumdadır. Bunun için ayarlar kontrol edilmeli, motor onarılmalı ve pompa temizlenmelidir. Pompa çok sık devreye girip çıkıyor olabilir. Kapalı genleşme deposu küçük ya da gaz basıncı yeterli seviyede değildir. Basınç şalteri de bozuk durumda olabilir. Bu gibi durumlarda kapalı genleşme deposunun daha büyük boyuttaki bir depoyla değişimi gereklidir. Şalter ayarlarına bakılmalıdır. Derin kuyu dalgıç pompa çok gürültülü ya da titreşimli çalışıyor ise pompa elemanları sıkışmış ya da olmaması gereken hava ve gaz akışı meydana gelmiş olabilir. Bir diğer sebep de pompa yatakları hasar görmüştür. Bu durumlarda pompanın çıkarılıp onarılması gerekir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.